> menno simons sdmf

Menno Simons SDMF

 
 

  


Menno Simons Monument Foundation

If you want to visit the Mennonite Meetinghouse (Hidden Church) in Pingjum, please contact us via e-mail or telephone. Details below in Contact. Welcome all year round.


De Stichting Menno Simons SDMF draagt zorg voor de openstelling en het dagelijks beheer van het schuilkerkje in Pingjum (de Fermanje)  en voor het beheer van het Menno Simons-monument en het contourenkerkje in Witmarsum. U kunt hier kennis maken met leven en werk van Menno Simons en met vijf eeuwen doperse beweging. Beter bekend als Doopsgezinden of Mennonieten. 

Voor een bezoek aan het schuilkerkje in Pingjum dient u contact op te nemen via e-mail of per telefoon. Vrijwilligers leiden u rond.

Het Menno Simons-monument in Witmarsum en bijbehorende contourenkerkje zijn zónder afspraak te betreden.

Een uitgebreide rondleiding, met bezoek aan de Vicoriuskerk in Pingjum - waar Menno Simons zijn loopbaan als kapelaan begon - of een bezoek aan de koepelkerk in Witmarsum - de plek waar Menno Simons afscheid nam van de (katholieke) kerk en zich aansloot bij de doperse beweging - is ook mogelijk.

Thema-activiteiten, aangeboden door de Stichting Menno Simons SDMF, zijn in ontwikkeling. Gebruik van de kerkruimte van de Fermanje in Pingjum voor uw eigen programma is, onder voorwaarden, mogelijk. Vraag ernaar!

Contact:

  • telefoon: Doeke Odinga: +31 6 286 45 243  of
  • telefoon: Antoinette Hazevoet +31 6 245 80 251

Een financiele bijdrage in de kosten is altijd welkom.

Giften kunnen worden overgemaakt op 
banrekening NL55 RABO 0141 9625 42 tnv MennoSimons SDMF. 
De Stichting heeft de ANBI status.

Meer informatie Facebook   ANBI-register Stichting Menno Simons SDMF
contact maandblad sitemap
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2019 Doopsgezind.nl